Ozonowanie pomieszczeń restauracji
Restauracja jako lokal gastronomiczny, już z chwilą rozpoczynania swojej działalności, powinna spełniać liczne, restrykcyjne wymogi sanepidu dotyczące warunków sanitarno-higienicznych. Wskazuje je m.in. ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia, rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i RADT z dnia 28 stycznia 2002 roku ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności, jak i rozporządzenia Ministra Infrastruktury. Słowem, w restauracji musi być higienicznie czysto - w kuchni, w pomieszczeniach kuchennych, za ladą, czy na sali przeznaczonej dla klientów.
Dla zachowania takiej czystości i świeżości pomieszczeń restauracyjnych, oferujemy możliwość wykonania sterylizacji ich z wykorzystaniem ozonu. Jest to jeden z najsilniejszych, ale i bezpiecznych sterylizatorów. Czyszczenie ozonem można przeprowadzić zawsze, bez szkody dla klientów czy pracowników. Ozonowanie pomieszczeń restauracji prowadzimy z zastosowaniem ozonatora, czyli generatora ozonu. Możemy zaoferować także profesjonalne czyszczenie klimatyzacji ozonem, co prowadzi do usunięcia pleśni i brzydkich zapachów.