Ozonowanie w masarniach
Masarnia jest zakładem produkcji wędlin i mięsa. Nikogo nie należy chyba przekonywać co do tego, że zachowanie idealnej, higienicznej czystości w takim miejscu jest nie tylko potrzebne, ale i po prostu konieczne. Na co dzień trzeba zachowywać tam podstawowe zasady higieny, ale i wszystkie jej pomieszczenia powinny być gruntownie czyszczone. Nie można dopuścić tam do rozwoju bakterii i wirusów.
Dzięki ozonowaniu masarni będzie to jak najbardziej możliwe. Ozonowanie, które znajduje się w naszej ofercie, polega na wykorzystaniu profesjonalnego ozonatora czyli generatora ozonu. Ozon zaś jest jednym z najsilniejszych, ale w pełni skutecznych sterylizatorów, bezpiecznych dla ludzi i zwierząt. Czyszczenie masarni ozonem nie szkodzi produkowanym tam wędlinom. Ozon ma krótki cykl życia, w ramach którego utlenia on bakterie, wirusy, grzyby, pleśnie i wszelkie nieprzyjemne zapachy. Pozostawia po sobie idealną czystość i świeżość, jak w chwilę po burzy.